Telefoneren Frankrijk

Wanneer je op vakantie bent in Frankrijk, maar zeker als je er enkele weken of maanden verblijft, wil je allicht een keertje naar huis bellen. Bovendien zal je familie ook graag weten hoe ze jou kunnen bereiken. Verder kan het ook voorvallen dat je de dag voor je op vakantie vertrekt, telefonisch moet bevestigen rond welk uur je zal arriveren in je hotel of vakantiehuis. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je naar Frankrijk en vanuit Frankrijk kunt telefoneren.

Bellen naar een Frans telefoonnummer

Om met een vaste lijn of mobiel telefoontoestel naar een Frans telefoonnummer te kunnen bellen, moet je altijd de land code gebruiken. De code van Frankrijk is 0033. Met een mobiel toestel kun je ook +33 indrukken.

Heel concreet duw je eerst 0033, of +33, in op je toestel gevolgd door het telefoonnummer waar je naar gaat bellen. De ‘0’ vooraan het eigenlijke telefoonnummer hoef je niet in te duwen. Deze valt namelijk weg omdat je al een land code hebt gekozen.

Bovenstaande manier van telefoneren werkt zowel vanuit België als vanuit Nederland.

Vanuit Frankrijk, met een Franse telefoon, naar huis bellen

Hier geldt hetzelfde principe als wanneer je naar Frankrijk belt. Eerst moet je de land code weten. De Belgische code is 0032 en de Nederlandse land code is 0031. Bij beide kunnen de ‘00’ vervangen worden door en ‘+’, dit wil zeggen dat 0032 ook +32 kan zijn en dat 0031 ook als +31 kan ingegeven worden.

Je neemt je telefoontoestel en toetst eerst de land code in, bijvoorbeeld +32. Vervolgens duw je het juiste, in dit geval Belgische, telefoonnummer in. Ook nu laat je de eerste ‘0’ voor het eigenlijke telefoonnummer vallen. Deze is vervangen door de +32.

Bellen naar een mobiel toestel waarvan de eigenaar toevallig in Frankrijk op vakantie is

Misschien weet je dat de persoon die je belt momenteel in Frankrijk verblijft, maar misschien ook niet. Je operator kan dit niet controleren. Daarom kost het voor jou niets extra om naar deze persoon te bellen.

Opgebeld worden op je mobiel toestel terwijl je in Frankrijk bent

Wanneer je je GSM toestel meeneemt naar het buitenland, wees je er dan goed van bewust dat alle kosten voor telefoongesprekken op jouw rekening komen. Dus telkens wanneer iemand je belt, betaal jij internationale telefoonkosten van de grens van je eigen land tot aan je mobiel toestel en terug. Dit kan al snel oplopen!

Deze kosten betaal je bovendien niet alleen als je je telefoon effectief beantwoordt, maar ook wanneer er een berichtje op je antwoordapparaat wordt ingesproken.

Met je mobiel toestel vanuit Frankrijk naar je eigen land telefoneren

Nu betaal jij alle kosten van het telefoongesprek. Je zult dus als enige opdraaien voor de internationale kosten naar de grens, maar ook van de grens terug tot bij jouw GSM toestel.

Kosten

Houd er rekening met dat internationaal bellen duurder is dan binnen je eigen land telefoneren! De juiste prijzen hangen af van je operator en van je abonnement. In sommige abonnementen is bellen naar Frankrijk inbegrepen en betaal je niet extra, bij andere kan het juist een erg dure affaire worden. Zorg ervoor dat je dit eerst goed navraagt, alvorens je begint te bellen. Dit bespaart je een hele hoop zorgen nadat je de telefoonrekening aangekregen hebt.

Wanneer je de grens van je eigen land passeert, ontvang je normaal op je mobiel toestel één of meerdere sms’jes met daarin de internationale tarieven. Lees deze zorgvuldig!