Vakantievilla Frankrijk

Frankrijk is een zeer populair vakantieland, en je hebt eindeloze mogelijkheden als het gaat om bestemmingen en accommodaties. Je kunt er campings vinden, maar ook luxere villa’s die je kunt huren om je vakantie in door te brengen. Ook de luxe vakanties vergen aandacht en verdieping. Net zoals bij campings, heb je hier ook veel keuze in. Wij gaan voor je op een rij zetten welke streken je het best kunt kiezen en via welke sites je gemakkelijk en veilig mooie villa’s kunt huren.

De beste streken

Als je denkt aan luxe, dan denk je aan jacuzzi’s, zwembaden, culinair eten en natuurlijk verrukkelijke Franse wijnen. Speciaal om die reden kijken we voornamelijk naar bekende én onbekende wijnstreken, die ook perfect dienen als vakantiebestemming. Zo kun je er gemakkelijk voor kiezen om tijdens je vakantie een bezoekje te brengen aan verschillende wijngaarden in de omgeving. Daarnaast heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om de beste wijnen te proeven in de puurste vorm.

Bourgogne is een bekende wijnstreek in Frankrijk. Steden die in deze streek liggen, zijn bijvoorbeeld Dijon, Tournus en Beaune, maar natuurlijk zijn er ook een hoop pittoreske dorpjes te vinden in de omgeving. Het landschap is erg divers, en loopt van bossen over in heuvels, tot rotsen en platteland. Beaune is het hart van deze mooie wijnstreek. In het noorden vind je de wijngaarden van de overheerlijke witte Chabliswijnen.

Voor echte luxe moet je in de Champagnestreek zijn. Dit gebied ligt in het noorden van Frankrijk en heeft een prachtige omgeving door haar bossen, bergen en wijngaarden, waar je urenlang kunt wandelen. De naam zegt het al: champagne is uit deze streek afkomstig, en daardoor zijn er vele champagnehuizen te bezoeken. Daar kun je rondleidingen krijgen, waarna je uiteraard een goed glas champagne kunt nuttigen.

Ben je op zoek naar rust, dan kun je dit vinden in de Provence. Deze streek staat symbool voor de Franse vrijheid. Je kunt in de zon genieten van de beste wijnen met een net zo goed uitzicht. Pittoreske dorpjes en lavendelvelden zijn zeker een bezoekje waard. Naast alle natuur en cultuur die hier te vinden is, zijn alleen de geweldige Provençaalse wijnen al een goede reden om naar de Provence af te reizen.

De Rhônevallei mag ook zeker niet worden overgeslagen. Het gebied ligt in het zuiden van Frankrijk en wordt in het noorden begrensd door Vienne en in het zuiden door Avignon. Alles in deze streek straalt wijn uit, en dat is ook niet vreemd, aangezien het één van de oudste wijnstreken in Frankrijk is. Het gaat voornamelijk om rode wijnen, maar rosé is ook langzaam upcoming. Naast de wijnen, is ook de natuur waanzinnig mooi in dit gebied. Je kijkt uit over prachtige bergen en rivieren. Als kers op de taart is het een goed idee om te genieten van één van de betere restaurants die Frankrijk rijk is. Hoe Frans wil je het hebben?

Top 5 beste sites
Als je zeker wil zijn van een geweldige locatie en een luxe accommodatie, dan zijn er een paar sites waar je altijd terecht kunt. Op internet zul je overspoeld worden met websites die vakantiehuizen aanbieden, maar als je het beste van het beste wil, moet je weten waar je moet zijn. Luxe kun je niet zomaar overal krijgen. Het moet een factor zijn waar een organisatie zich in specialiseert. Wij hebben een selectie van de vijf allerbeste villa verhuur websites gemaakt, om het proces wat voor je te versnellen.

  1. Villasud.nl
  2. Villasud.nl is een website van een organisatie die zich specialiseert in luxe vakantievilla’s in Frankrijk. Al vijftien jaar lang zoeken zij de mooiste en stijlvolste villa’s voor je uit, gelegen aan de Cote d’Azur, Provence en in de Vaucluse. De villa’s zijn zeer luxe ingericht en vrijwel alle accommodaties beschikken over een privé zwembad. Daarnaast zijn ze veelal in het bezit van Nederlandse of Belgische particulieren, wat de communicatie een stuk gemakkelijker maakt. Je bent er van verzekerd dat alle villa’s persoonlijk door Villasud.nl bezocht zijn om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Op de goede service is niets aan te merken.

  3. Villa.nl
  4. Al meer dan twintig jaar zorgt Villa.nl ervoor dat jij de accommodatie krijg die aan jouw wensen voldoet. Ze focussen zich op woningen van hoge kwaliteit en met een exclusief karakter. Ze hebben dan ook voornamelijk villa’s in hun assortiment, die een luxe keuken en een privé zwembad hebben. Daarnaast hebben ze een speciale rubriek op de website, waar je de meest exclusieve accommodaties kunt vinden. Net zoals Villasud.nl gaat ook Villa.nl persoonlijk bij alle woningen langs, om er zeker van te zijn dat de klant krijgt wat hij of zij verwacht.

  5. Vacancesprovence.nl
  6. Vacancesprovence.nl is een organisatie die zich, net als de nummers één en twee, richt op luxe woningen met privézwembaden, in streken in het zuiden van Frankrijk: de Provence en Cote d’Azur. Ze zijn één van de grootste aanbieders en ze maken ook geen gebruik van tussenorganisaties, zoals bijvoorbeeld reisbureaus. Dit scheelt in de kosten, en daarnaast kan Vacancesprovence.nl jou van alle benodigde informatie voorzien. Ze gaan zelf langs bij de luxe woningen ter controle en daarnaast kennen ze de omgeving op hun duimpje. Gratis advies is natuurlijk gewoon een service, en eerlijkheid staat bij deze organisatie voorop!

  7. Residenceroyale.nl
  8. Residenceroyale.nl zit op dezelfde lijn als de eerste drie organisaties in deze top vijf. Ze verhuren luxe villa’s in verschillende zuidelijke landen in Europa, zo ook in Frankrijk – en dan met name in de omgeving van Cannes, Mougins en St. Tropez aan de Cote d’Azur. Ze hebben strenge selectiecriteria voordat een villa aangeboden wordt, zodat ze alleen de beste kwaliteit kunnen bieden aan de klanten. Vooraf inspecteert Residenceroyal.nl de woningen zelf, om ze kijken of deze voldoen aan de gewenste kwaliteitsnormen. Zo wordt de lat hoog gelegd voor aanbieders en weten ze zeker dat ze aan de behoeften van de klant kunnen voldoen.

  9. Francevilla.nl
  10. Francevilla.nl valt ook weer in deze categorie. Ze vertegenwoordigen luxe woningen in het zuiden van Frankrijk, en dan met name in de streken Dordogne en Lot. Vrijwel alle woningen beschikken over een privé zwembad. Francevilla.nl zorgt er voor dat je op een geheel persoonlijke wijze geholpen wordt. De woningen worden geselecteerd op basis van verschillende eisen, zoals authenticiteit en comfort. Wel kunnen de stijlen van elkaar verschillen. Zo kun je kiezen voor een luxe verbouwde boerderij, of juist voor prestigieuze villa’s. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.