Vakantiehuizen Frankrijk

Frankrijk is niet voor niets voor veel mensen een erg populaire vakantiebestemming. Je kunt in Frankrijk alles vinden, door de variatie in de verschillende streken. Iedere streek heeft zijn eigen charme. Dit betekent dat je de keuze voor een streek kunt aanpassen op je eigen wensen en behoeften. Een paar bekende streken zullen we met je bespreken.

Frankrijk is een enorm groot land en je hebt er diverse klimaten. Frankrijk straalt toch een bepaalde vorm van vrijheid en geluk uit, door de mentaliteit van de mensen en de mix van natuur en steden. Het is daarom niet vreemd dat het land een sterke aantrekkingskracht heeft. Er zijn talloze campings, hotels en appartementen te vinden in dit mooie land, maar als je een vakantiehuis in Frankrijk wil huren dan is dit ook heel goed mogelijk. Het is misschien zelfs nog leuker ook, want je zult je gelijk thuis voelen. Wij zetten ook de top vijf van beste sites waar je vakantiehuizen kunt huren voor jou op een rijtje.

Bourgogne

De streek Bourgogne is te vinden in midden/oost-Frankrijk en bestaat uit verschillende departementen. Het ligt net boven de Loire en het is er in de zomer lekker warm, maar in de winter ook erg koud, omdat het een landklimaat heeft. Bourgogne heeft een heuvelachtig landschap, veel bebossing en het is een bekende wijnstreek. De Morvan ligt in het hartje van Bourgogne, dit is een heel bekend natuurgebied. Je kunt er lekker eten en je kijkt je ogen uit in de mooie natuur. Natuurlijk onder het genot van een wijntje.

Bretagne

Bretagne ligt ten westen van Parijs, op drie uur rijden van de Franse hoofdstad. Het gebied bestaat uit vier departementen. Het heeft een zeer aangenaam, zacht zeeklimaat. Het is altijd alsof er meerdere seizoenen op een dag voorbij komen, en dat maakt het gebied erg aantrekkelijk. Bretagne heeft een 2800 kilometer lange kust, die gevuld is met kliffen en zandstranden. Bovendien heeft het een hoop eilanden die stuk voor stuk hun eigen karakter hebben. Het is ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen, want ook voor hen is er een hoop te doen.

Côte d’Azur

De Côte d’Azur ligt in zuidoost-Frankrijk en bestaat uit vijf departementen. De kuststreek van dit gebied garandeert mooi weer in de zomer, omdat het aan de Middellandse Zee gelegen is. Het vreemde aan de Côte d’Azur is dat je aan zee een heerlijk, warm klimaat hebt, maar dat je binnen een paar uur ook midden in de Alpen kun zitten. Je kunt er genieten van mooie natuur en bijzondere cultuur, maar ook van zon, zee, strand en alle luxe die daarbij komt kijken.

Corsica

Corsica is dan misschien geen onderdeel van het vaste land van Frankrijk, maar het mag zeker niet vergeten worden. Het is een eiland dat 200 kilometer van de zuidelijke Franse kust verwijderd is. Het heeft een uitstekend Middellandse Zee-klimaat met warme zomers. Daarnaast heeft het een bergachtig landschap en adembenemende stranden. Ben je op zoek naar een ontspannen vakantie waar je heerlijk kunt wandelen en cultuur kunt snuiven? Dan zit je op Corsica goed.

Elzas

In Oost-Frankrijk vind je de Elzas. De streek ligt tegen Luxemburg en Duitsland aan, en het is de kleinste streek van Frankrijk. In de zomer is het goed vertoeven, want het is over het algemeen warm en droog in deze regio. De temperatuur ligt dan rond de 30 a 35 graden Celsius. Er zijn een hoop kastelen die je kunt bezoeken en het heeft een prachtige natuur waar je goed tot rust kunt komen. Een ideale bestemming voor natuur- en cultuursnuivers!

Normandië

In noordwest-Frankrijk vind je Normandië. Het klimaat is hier vergelijkbaar met het klimaat dat we ook in Nederland kennen. Toch kunnen de temperaturen wat meer oplopen en regent het er wat minder. Normandië is een bekende streek door de invasie tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar het binnenland is ook zeker een bezoekje waard door de prachtige landschappen. Bovendien zijn er genoeg culturele uitstapjes te doen. Normandië heeft namelijk een indrukwekkende geschiedenis.

Parijs

Natuurlijk kan Parijs in dit rijtje niet ontbreken. Het is gelegen in het noordelijke deel van Frankrijk en is het beste te bezoeken buiten de zomermaanden om. Doordat het een grote stad is in het binnenland, kunnen de temperaturen in zomer aardig oplopen. Uiteraard zijn er talloze culturele bezichtigingen te doen, maar zelfs zonder dit is het al een waanzinnige ervaring door alleen al door deze wereldstad te lopen. Daarnaast zijn er het hele jaar door terrasjes te vinden.

Vakantiehuis huren

Omdat Frankrijk een land is dat erg aantrekkelijk is voor toeristen, heeft het oneindig veel mogelijkheden om hier je vakantie door te brengen. Eén van die mogelijkheden is natuurlijk het huren van een vakantiehuis. Er zijn enorm veel websites die vakantiehuizen aanbieden en dat maakt de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet, hebben wij een website top vijf voor je samengesteld.

  1. Gites.nl
  2. Gites.nl biedt vakantiehuizen verspreid over heel Frankrijk. Ze hebben direct contact met de verhuurder van het huis en deze heeft natuurlijk alle kennis over de omgeving. Bovendien zijn zij in staat om jou een gericht advies te geven.

  3. Belvilla.nl/vakantiehuis-frankrijk
  4. Belvilla is voor velen een bekende organisatie, en dat is niet vreemd, want ze hebben al meer dan dertig jaar ervaring met het verhuren van vakantiehuizen. Ze hebben een ontzettend breed aanbod en het is een organisatie die je kunt vertrouwen.

  5. Vakantiehuizen-frankrijk.nl
  6. Ook Vakantiehuizen-frankrijk.nl heeft een breed assortiment als het gaat om vakantiehuizen in Frankrijk. Of je nu aan zee wil zitten of in het binnenland, je kunt het op deze site allemaal vinden. Daarnaast kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

  7. Happyhome.nl/frankrijk
  8. Happyhome.nl biedt de mogelijkheid om niet alleen via internet een vakantiehuis te huren, maar je kunt ook ouderwets telefonisch om advies vragen. Ze hameren erg op een persoonlijke behandeling, dat maakt het huren erg prettig en betrouwbaar.

  9. Homeaway.nl
  10. Homeaway.nl heeft een erg handige website, waar je al je wensen en behoeften kunt invullen. Op deze manier kun je gerichte zoekopdrachten uitvoeren. Dit is nodig, gezien het grote aanbod. In alle prijsklassen zijn er huisjes te vinden, verspreid over alle streken.