Glamping Frankrijk

Vind jij het ook zo fijn om lekker te gaan kamperen als je op vakantie bent? Op een camping zit je veel dichter bij de natuur en je hebt het idee er echt helemaal uit te zijn. Campings zijn bovendien altijd gezellige plekken waar altijd wat te doen is. Vooral voor gezinnen met kinderen is dit de uitkomst. Zou je echter toch ook graag wat extra luxe hebben, zoals een fijn bed om in te slapen en een keuken met een goed fornuis? Verblijven op een glamping is dan de uitkomst. Een glamping lijkt heel erg op een camping, met dat verschil dat de tenten er al staan en dat deze groot en luxe zijn ingericht. Tegelijk worden er alle activiteiten georganiseerd en is er alle gezelligheid die een camping zo leuk maken.

Glamperen?

In Frankrijk vind je verschillende glampings. Ze zijn dus vooral bedoeld voor de mensen die het leuk vinden om te kamperen, maar liever niet met gastelletjes en luchtbedden in de weer gaan. Het scheelt een hoop spullen die je mee moet nemen en een hoop extra tijd, die je nu kunt besteden aan het genieten van dit prachtige land. Het is vooral ideaal voor ouders die hun kinderen het plezier gunnen van een camping, maar tochook comfortabel willen verblijven. Deze glampings hebben vaak meer faciliteiten dan een gewone camping. Verblijven op een glamping is dan ook wat duurder dan op een gewone camping, maar de extra luxe zorgt er wel voor dat je maximaal kunt genieten van je vakantie.

Hier onder zie je een lijstje met de top 10 van fijne glampings in Frankrijk.

  1. Domaine Le Midi te Vendee. Deze glamping vlakbij zee is prachtig gelegen in de duinen. Het ligt midden in de natuur en er zijn vele faciliteiten aanwezig. Je kunt er zelf op uit gaan of gebruikmaken van de facililiteiten die sporters worden geboden.
  2. Camping Domaine le Pommier te Ardeche. De luxe tenten op deze glamping hebben drie slaapkamers en een keuken. De glamping heeft een groot zwembad en een speeltuin voor de kinderen. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, en ‘s avonds kun je genieten van live muziek.
  3. Le serignan plage te Serignan. Voor een heerlijke gezinsvakantie ben je hier aan het juiste adres. Je logeert in luxe ingerichte safaritenten. De glamping bevindt zich vlak bij de Middellandse Zee.
  4. Domaine la Chapelle en Correze te La Chapelle aux Brocs. Op deze kleine glamping kun je een heerlijk rustige vakantie hebben met je gezin. Je vindt er alle voorzieningen die je nodig hebt, en ook voor de kinderen zijn er vele mogelijkheden.
  5. Vacances Les Courrais te La Celle. Je logeert in authentieke woonwagens met een aparte slaapkamer. Alle voorzieningen zijn hierin aanwezig. Op het terrein is een zwembad, waar je gebruik van kunt maken.
  6. Belrepayre Airstream RetroTtrailer Park te Manes. Je verblijft op de glamping in authentieke Amerikaanse trailers, die volledig zijn ingericht met alle faciliteiten, die een aangenaam verblijf mogelijk maken.
  7. Pagel France te Salvezou Catus. De safaritenten op deze glamping zijn ingericht om er met het gezin aangenaam te kunnen verblijven. Op het terrein wordt van alles georganiseerd.
  8. Domaine Les Moulins te La Guérinière. Deze glamping aan de Atlantische kust maakt het mogelijk om heerlijk van de natuur te kunnen genieten. Op het terrein is een spa aanwezig, evenals verschillende restaurants.
  9. Camping La Bretonierre te Saint Julien des Landes. Vanuit deze luxe glamping zijn het strand en verschillende leuke plaatsen goed bereikbaar. Het ligt midden in de natuur en is ideaal om helemaal tot rust te komen.
  10. Glamping van Morvan Vakanties te Lormes. Deze glamping bij het stadje Lormes is van alle faciliteiten voorzien. In de buurt is een zwemmeer, en de omgeving is uitstekend geschikt om te wandelen en te fietsen.