Gites Frankrijk

Je staat voor het raam van een oud landhuis, met een glas plaatselijke wijn in je hand. Van hieruit kun je uitkijken over een prachtig uitgestrekt natuurgebied. Je draait je om en kijkt naar je familie, die om de tafel bespreekt wat voor de volgende dag een geschikte wandelroute zou zijn. Klinkt het onwaarschijnlijk? Dat hoeft het zeker niet te zijn. Als je met je familie op vakantie in Frankrijk verblijft in een gite, is dit een hele normale situatie. Een gite is een verbouwd landhuis of oude boerderij die verhuurd wordt aan toeristen. Omdat ze vaak wat groter zijn en beschikken over meerdere slaapkamers, zijn ze bij uitstek geschikt om een heerlijke vakantie in door te brengen met je familie.

Franse platteland

Veel vakantiehuizen die door grotere organisaties worden aangeboden, staan in de meer toeristische gebieden. Vergeleken met de vakantiehuizen zijn gites wat goedkoper, doordat ze vooral op het platteland staan en worden aangeboden door particulieren. Een gite is de perfecte plaats om met je naasten te verblijven. Van hieruit kun je jouw vakantie inrichten en samen genieten van de natuur. Vanuit de gite kun je wandelen of fietsen door het prachtige land, genieten van de plaatselijke gerechten of culturele uitstapjes maken in buurt.

We hebben voor jou een top 10 gites in Frankrijk opgesteld.

  1. Les Blanquies te Acquitaine. Deze gite is geschikt voor zes personen. Er zijn drie kamers en een zwembad. Huisdieren zijn welkom. De gite is ook geschikt voor kinderen.
  2. La Maison Chouette te Franche-Comté. Deze kleine gite is geschikt voor vier personen. Het huis bestaat uit twee kamers en een badkamer. Er is een sauna en een zwembad waar je gebruik van kunt maken.
  3. Maison le Cros Darrot te Thiers. Deze gite is wat groter. Er is plaats voor maximaal tien personen. Er kan gebruik worden gemaakt van het zwembad en een keuken.
  4. Le Magasin te Vaux-en-Pré. In deze gite is een slaapkamer voor drie personen en een slaapkamer voor twee personen beschikbaar. Het ligt in de buurt van een meer, waarin gezwommen kan worden.
  5. Castel Bois Clair Gite Vichy te Espinasse-Vozelle. Dit is een kleine gite, waar maximaal vier personen kunnen verblijven. Er zijn twee slaapkamers, een badkamer en een zwembad aanwezig.
  6. Gîte des Cisterciens te Bourganeuf. Je kunt hier met zes personen terecht. Er is een verwarmd buitenzwembad en een tuin waar je gebruik van kunt maken.
  7. Gîte Jardin te Olloix. Deze zeer kleine, maar sfeervolle gite is geschikt voor drie personen. Er is een slaapkamer en een sauna. Ontbijten en dineren is mogelijk tegen betaling.
  8. Gîte Cerise te Olloix. Deze gite voor vijf personen staat in de buurt van een meer, waar gezwommen kan worden. Er is een sauna en een keuken voor de gasten.
  9. Gîte Lucinkas te Caussiniojouls. Met drie slaapkamers is deze gite geschikt voor maximaal zes personen. Er is een terras aanwezig voor de gasten.
  10. L’oiseau Libre te Claudon. Er kan een gezin met drie kinderen verblijven. In de buurt is een meer, waarin gezwommen kan worden.