Chambres d’hôtes Frankrijk

Een tijd doorbrengen op het Franse platteland. Wandelen of fietsen in de prachtige natuur. Genieten van de Franse keuken en de heerlijke wijnen. Voor degenen die op zoek zijn naar rust en natuur, is Frankrijk de ideale bestemming. Gelukkig zijn er behalve de zeer toeristische plaatsen, ook nog vele delen van het land die weinig door toeristen worden bezocht. Vanuit Nederland of België is het land goed te bereiken. Neem je de auto mee op vakantie, dan zit je zonder al te lange reistijd op het Franse platteland of in de wereldstad Parijs.

Verblijf

De ideale manier om van de rustigere streken te kunnen genieten is verblijven in een Chambres d’hôtes. Deze manier van verblijven is vergelijkbaar met de Nederlandse bed and breakfast. Het gaat hier vaak om een verbouwd huis, waarin kamers worden verhuurd aan gasten. Het kan ook zo zijn dat het gaat om een huis waar de eigenaren zelf in wonen en waarvan enkele kamers beschikbaar zijn om in te verblijven. Het fijne van deze manier van overnachten is dat je Chambres d’hôtes door heel Frankrijk kunt vinden, ook op het platteland. Het is dus de perfecte uitvalsbasis voor culturele of sportieve uitstapjes. Je wordt er meestal persoonlijk ontvangen door de gastvrouw of -heer. Zij verzorgen ’s ochtends het ontbijt en kunnen je alles vertellen over wat er in de streek te doen is. Meestal zijn de Chambres d’hôtes bovendien een stuk goedkoper dan hotels.

Hier vind je een top 10 van beste Chambres d’hôtes in Frankrijk:

  1. Le Bonjour te Les Assions. In deze kleine Chambres d’hôtes kun je gebruikmaken van het verwarmde zwembad. Elke kamer heeft eigen sanitair.
  2. L’Espace te Bousseraucourt. Deze Chambres d’hôtes heeft twee kamers en is heerlijk landelijk gelegen. Je beschikt over een zwembad en eigen sanitair.
  3. Le Vieux Boulanger te Saint Priest la Roche. Een fijne Chambres d’hôtes, gerund door Nederlanders. Huisdieren zijn welkom.
  4. Le Bouquet de Séguret te Seguret. Je kunt in deze Chambres d’hôtes gebruikmaken van het verwarmde zwembad. Er zijn mogelijkheden voor het bestellen van een ontbijt.
  5. La Vieille Forge te Blot L’eglise. Deze Chambres d’hôtes beschikt over vier kamers. Je mag huisdieren meenemen. Buiten zijn paarden aanwezig.
  6. Maison Salvard te Bitry. Deze Chambres d’hôtes heeft vijf kamers. De gasten kunnen gebruikmaken van het terras en van de keuken. Alle kamers hebben eigen sanitair.
  7. Domayne les Rues te St. Bonnet la Rivièr. Een Chambres d’hôtes met vier kamers. Heeft een zwembad, een terras en een keuken, waar de gasten gebruik van kunnen maken. Elke kamer heeft eigen sanitair.
  8. Le Relais des Elephants Colores te Virlet. In deze gastvrije Chambres d’hôtes kun je terecht voor een rustig verblijf in het midden van Frankrijk. Elke kamer heeft eigen sanitair en huisdieren zijn er welkom. Er is bovendien een kamer met extra voorzieningen voor mindervaliden.
  9. Le Pré Marigny te Marigny l’Eglise. Deze Chambres d’hôtes wordt gerund door Nederlanders, en is gelegen in een klein dorpje met verschillende restaurants. Je kunt er heerlijk genieten van het Franse platteland. Elke kamer heeft eigen sanitair.
  10. Mazerolles te Saulnay. Comfortabele Chambres d’hôtes van drie kamers. Tevens heeft deze accommodatie een zwembad.