Bed and Breakfast Frankrijk

Zie je het voor je? ’s Ochtends ontwaak je in een comfortabele, knusse kamer met uitzicht op het prachtige berglandschap van Frankrijk. Je staat op om het raam open te doen. Een frisse wind waait naar binnen. Even vraag je je af wat je die dag zult gaan doen. Een wandeling maken in de natuur? De auto pakken naar het knusse stadje in de buurt? Of ga je liever voor een sportieve activiteit, zoals klimmen of abseilen? Hier hoef je nog niet mee bezig te houden. Eerst staat er een ontbijt op je te wachten in de gezellige bed and breakfast waar je overnacht. Je loopt naar beneden en ziet dat de gastvrouw je al staat op te wachten. Je treft de andere gasten aan die zich al verzameld hebben rond de eettafel. Er verschijnt een heerlijk ontbijt op tafel en het enthousiaste gesprek gaat over de heerlijke tijd die je door kunt brengen in Frankrijk.

Populair

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom bed and breakfasts zo populair zijn onder toeristen in Frankrijk. Een B&B is vaak klein, en ze zijn overal in Frankrijk te vinden. Hierdoor kun je ook in de minder toeristische dorpjes overnachten en het land echt leren kennen. Bovendien word je in een bed and breakfast vaak persoonlijk ontvangen door de gastvrouw en -heer. Deze manier van overnachten is het meest populair onder zowel jonge als oudere stellen die zonder kinderen op vakantie zijn. Juist doordat je op deze manier rustige plaatsen kunt opzoeken en er een actieve vakantie kunt hebben, zijn B&B’s bijzonder geschikt voor hen. De taal hoeft geen probleem te zijn. Er zijn ook veel Nederlanders en Belgen die zich in Frankrijk hebben gevestigd en daar een B&B runnen.

Omdat er zo veel verschillende bed and breakfasts zijn, is het misschien moeilijk om een goede keuze te maken. Daarom volgt hier een lijstje met de top 10 bed and breakfasts in Frankrijk.

  1. Domaine la Ruche te Grâne. Deze B&B is gelegen in de provincie Drôme. Het is een goede plaats om Frankrijk te ontdekken en is uitermate geschikt voor culturele en sportieve uitstapjes.
  2. La Grande Maison te Chanteuges. Dit huis uit de vijftiende eeuw is inmiddels in vele tijdschriften te vinden. Het heeft een rustige ligging en er worden allerlei cursussen georganiseerd, waar je als logé aan mee kan doen.
  3. B&B La Bastide des Trémières te Aint-Antoine-de-Breuilh. In deze wijnstreek kun je genieten van de prachtige natuur. De B&B heeft een verwarmd zwembad en verschillende terassen.
  4. Manoir Bonpassage te Thury. Vanuit deze B&B kun je de streek ontdekken door het volgen van de aangegeven wandel- en fietsroutes. De B&B heeft een zwembad en er is een meertje vlakbij waar je kunt vissen.
  5. Maubranche te Sainte-Marie. Deze kleine B&B is gelegen in het heuvellandschap van de Nièvre. Je wordt persoonlijk ontvangen en in de buurt is een meer, waar gezwommen kan worden.
  6. Petit Château Armand Bourgoin te Raincourt. Deze B&B ligt op een landgoed in een klein Frans dorpje. Er is een privépark en je kunt gebruikmaken van het zwembad.
  7. Château La Barge te La Boissière-d’Ans. Gelegen op een landgoed in een prachtige omgeving met een prachtig zwembad, kun je in de B&B volledig tot rust komen.
  8. La Source/Les Labadous te Rennes-le-Château. In deze gastvrije B&B krijg je alle tijd om uit te rusten. Er worden bijeenkomsten gehouden, zoals workshops waar je aan deel kunt nemen.
  9. La Tourelle te Colombotte. Iedereen die van de natuur houdt, is hier op de juiste plaats. Deze luxe B&B is de perfect uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten.
  10. Domaine de Laguneaussan te Lesparre-Médoc. Vlakbij stranden en wijngaarden ligt dit oude landhuis, waar je kunt genieten van de knusse sfeer en van heerlijk eten.